AKTUELNO

Ministarstvo unutrašnjih poslova je uz nesebičnu podršku i posvećenost ministra unutrašnjih poslova, dr Nebojše Stefanovića, u periodu od maja 2014. godine do danas, ostvarilo izuzetne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, sprovelo brojne reformske aktivnosti i obezbedilo bolje uslove rada pripadnika policije i njihovu bolju opremljenost.

-Upravo zato ne čude napadi kojima su ministar Stefanović i njegovi najbliži saradnici izloženi ovih dana u pojedinim medijima, iznošenjem brojnih neistina. Kako bi bliže prikazao na kojim je sve poljima policija napravila značajan napredak izneću neke od rezultata rada policije tokom mandata ministra Stefanovića - rekao je za portal Pink.rs direktor policije Vladimir Rebić.

Foto: TV Pink

Kako je naveo, jedan od prioriteta Ministarstva jeste i obezbeđivanje boljih uslova rada i opremljenosti policije. U cilju efikasnije realizacije bezbednosnih zadataka izvršena je modernizacija i modifikacija 26 borbenih vozila koja su naoružana savremenijim tipom naoružanja, na kojima je povećan stepen zaštite policijskih službenika.

Takođe, zahvaljujući ministru unutrašnjih poslova, ističe,  nabavljena je nova uniforma za policijske službenike, koja nije nabavljena u poslednjih osam godina i poboljšana je opremljenost pripadnika Ministarstva.

-Istakao bih i činjenicu da je donet novi Zakon o policiji, u januaru 2016. godine. Stupanjem Zakona otpočelo se sa sprovođenjem reformskih procesa koji su od izuzetnog značaja za Ministarstvo i kojim se promoviše vrednovanje rada policijskih službenika i karijerno napredovanje - naglašava Rebić.

Foto: Wikipedia

Po prvi put se uvode osnovni principi za zapošljavanje i napredovanje u službi koji se temelje na profesionalnim zaslugama i ličnom integritetu, uz sprovođenje internih konkursa, što predstavlja osnovni mehanizam za postavljanje rukovodilaca, dodao je on.

-Ako se uzmu svi rezultati rada i aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova i uporede sa prethodnim periodima pre 2014. godine, možemo zaključiti da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, na čelu sa ministrom unutrašnjih poslova, dr Nebojšom Stefanovićem, postiglo izuzetne rezultate koji imaju za cilj veću bezbednost građana i zajednice, kao i bolje uslove za rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - zaključio je direktor policije.

#MUP Republike Srbije

#Nebojša Stefanović

#Policija

#Rezultati

#Vladimir Rebić

'